De beste tips om je gouden sieraden te verkopen

Wil jij je gouden sieraden verkopen omdat je ze bijvoorbeeld nooit meer draagt of misschien wat extra geld kan gebruiken? Lees dan de onderstaande tips om zo veel mogelijk uit je verkoop te kunnen halen!

Tip 1: Laat je sieraden altijd taxeren

Je kunt er voor kiezen om je sieraden aan de eerste beste geïnteresseerde te verkopen, maar in de meeste gevallen krijg je dan niet de juiste waarde ervoor terug. Het is daarom van groot belang dat je ervoor zorgt dat je sieraden worden getaxeerd. Niet alleen het gewicht van het goud bepaalt hoeveel het waard is, maar ook kan het merk en de leeftijd kan van invloed zijn. In de meeste gevallen hoef je voor een taxatie niet te betalen. Extra reden dus om het gewoon te doen.

Tip 2: Alleen de gouden onderdelen zijn geld waard

Wat ook goed is om te weten, is dat sieraden vrijwel nooit geheel van goud zijn gemaakt. Er wordt gekeken naar de onderdelen die daar wel van zijn gemaakt en dat zal de vervolgens de waarde bepalen. Het kan dus zijn dat je er minder voor krijgt dan je vooraf had gedacht. Verder is natuurlijk ook handig om te weten om hoeveel karaat goud het betreft. In de meeste gevallen gaat het om tien tot maximaal achttien karaats goud.

Tip 3: Vraag om meerdere aanbiedingen

Het is absoluut aan te raden om je sieraden bij meerdere geïnteresseerde kopers aan te bieden. De meeste handelaars proberen de onderste uit de kan te halen omdat ze een flinke winst voor zichzelf willen creëren. Als je het bij meerdere kopers aanbiedt kun je kiezen voor het hoogste bod.

Tip 4: Laat hoge verwachtingen varen

Je wilt het misschien wel helemaal niet horen, maar het is beter als je hoge verwachtingen hebt, deze zo snel mogelijk aan de kant te zetten. Als je beschikt over gouden sieraden betekent dit niet dat je bergen met geld kunt verdienen. Natuurlijk levert het zeker wel wat op, maar de hoeveelheid goud dat daadwerkelijk in de sieraad zit verwerkt is vaak beperkt.

Advertentie