De Leren damesjas

Al jaren lang is het leren jasjes een mode icoon.

Wil je er stoer en rebels uitzien dan koop je een leren damesjas!

Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je een leren jas koopt van goede kwaliteit.

Wanneer je een paar honderd euro’s hebt afgetikt, wil je er niet thuis achter komen dat hij fake is.

Daar zijn gelukkig een aantal tips voor om te testen of het echt leer is.
Allereerst kun je het voelen. Echt leer neemt namelijk de warmtetemperatuur aan van zijn omgeving. Dus wanneer je aan de jas voelt en hij eenzelfde temperatuur heeft als de winkel is het een grote kans dat je te maken hebt met echt leer.

Een andere manier is de zogenaamde nageltest. Ga met je nagel zachtjes over het materiaal heen. Bij aniline leer zal de streep na het opwrijven verdwijnen en bij afgedekt leer hoort het helemaal geen sporen na te laten. Wanneer dit allebei niet het geval is, dan is het leer waarschijnlijk nep.
Mocht je toevallig een vergrootglas bij de hand hebben dan kan deze hierbij erg van pas komen. Bij echt leer zijn namelijk poriën zichtbaar. Dus neem je vergrootglas erbij en kijk goed of ze te zien zijn.
Leer heeft ook een typische geur. Dus je zou ook simpelweg even kunnen ruiken aan de jas om erachter te komen of het een real-one is. Maar helaas is dit niet altijd even betrouwbaar, aangezien nep leer ook deze geur kan hebben omdat het bespoten is.
Een laatste handige truc is de brandtest. Wanneer je een vuurtje bij het materiaal houdt zal het niet verbranden wanneer je met echt leer te maken hebt. Echt leer is namelijk zelfdovend.

Handige test, alleen is het niet zo netjes om deze uit te voeren wanneer je in de winkel staat.

Koeienleder

De meest voorkomende leersoort is gemaakt van de huid van een koe. Deze is namelijk veel beschikbaar en heeft een niet al te hoge prijs. Daarnaast is deze soort ook erg sterk, heeft het een lange levensduur en is het bestand tegen water. Het biedt enorm veel bescherming. Wel kan het even duren voordat je een jas van koeienleer ingedragen hebt vanwege de stijve textuur. Maar vanwege een matte afwerking en casual uitstraling is koeienleder een aangename leersoort voor een kwalitatieve jas.

Bizon leder

Leder gemaakt van de huid van een bizon heeft veel overeenkomsten met koeienleder. Ze hebben dezelfde stevigheid en levensduur. Maar bizon leder beschikt ook over prachtige, natuurlijke patronen die de koeienhuid over het algemeen niet heeft. Het heeft een rijke, aardse uitstralingen en textuur, dat komt door de dikke korrel waar de huid van een bizon uit bestaat. Hierdoor is deze leersoort perfect voor een goed beschermende lederen motorjas.

Advertentie

Een gedachte over “De Leren damesjas

 1. Goed om te weten.

  Wat ook goed is om te weten (en ernaar te handelen):

  Bekeer u en geloof het evangelie.

  “Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe.”

  JOHANNES 3:16 SV-RJ

  https://bible.com/bible/165/jhn.3.16.SV-RJ

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s